Welke beveiliging heeft jouw bedrijf nodig?

Het is de grootste schrik van elke ondernemer. Een inbraak of overval bij jouw bedrijf. Dit wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Welke maatregelen moet jij nemen of de veiligheid van je bedrijf te kunnen garanderen? Hieronder staan enkele beveiligingsmaatregelen die je kan overwegen om jouw bedrijf bestand te maken tegen ongewenste gasten.

Een goede basis

Inbrekers zullen altijd op zoek gaan naar de makkelijkste doelwitten. Als je dus nauwelijks of geen beveiliging hebt, ben je een aantrekkelijk doelwit. Daarom moet je zorgen dat je een goede basisbeveiliging hebt. Dit bestaat uit een degelijk alarmsysteem en camera’s. Deze maatregels zullen een groot deel van de inbrekers al voldoende afschrikken. Een ander belangrijk onderdeel van de basisbeveiliging zijn de ramen en deuren. Voor inbrekers is snelheid essentieel. Ze willen in enkele minuten hun slag slaan en weer weg zijn. Goed beveiligde ramen en deuren vertragen hun proces aanzienlijk en zal ze huiverig maken om door te zetten. 

Professionele bewaking

Niks werkt zo goed in het afschrikken van criminelen als het aanwezig zijn van mensen. De meeste winkeldieven zijn geen zeer geharde criminelen en zijn doodsbang voor confrontatie. Door een beveiligingsdienst in de arm te nemen, schrik je veel inbrekers al af. Ook is het risico op een overval significant lager, omdat de overvallers weten dat er een professional aanwezig is.

Lees je verzekeringspapieren goed door

Om te bepalen welke beveiliging jouw bedrijf nodig heeft, moet je niet alleen kijken naar welke criminelen je wil afschrikken. Ook moet je kijken naar je verzekering. Er zijn verzekeringen die heel specifieke eisen voor je beveiliging hebben. Misschien ben jij wel tevreden met de beveiliging die je hebt, maar je zal dan wel met je mond vol tanden staan als je verzekering niks blijkt te dekken wanneer er iets gebeurt. Zorg dat je sowieso aan de minimale eisen voldoet die je verzekering eist. Of sluit een verzekering af met meer redelijke eisen.

Voorkomen is beter dan genezen

Inbrekers zoeken altijd de makkelijkste optie. Met simpele maatregelen kun je ze al heel snel afschrikken. Een goed beveiligde deur die net iets langer duurt om open te maken of een spotlight die aanspringt als ze voor de deur staan, kan al voldoende zijn. De meest effectieve maatregel blijft echter professionele bewaking. Uw bedrijf is dan in handen van professionals en inbrekers weten dat. Ze zullen uw pand rustig voorbijlopen.