Schuldhulp voor bedrijven

Schuldhulp is iets waar eigenaars van kleinere bedrijven niet snel hun toevlucht toe zullen zoeken. Ondernemend dat ze zijn, denken ze het zelf wel te kunnen redden. Maar op een bepaald moment gaat het echt niet meer. Dan blijven de orders uit en kunnen de rekeningen niet meer voldaan worden. Het is even slikken, maar het beste is toch om onder ogen te zien dat je hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er schuldhulpverlenende bedrijven zonder winstoogmerk, zoals Oxyz. Daar staat de gedupeerde centraal en wordt hem of haar een luisteren oor geboden terwijl alles in het werk wordt gesteld om de schulden af te lossen.

Wees er op tijd bij

Loop er niet te lang mee rond, want dan verslechtert de situatie alleen maar. Je privéleven kan daar zelfs onder komen te lijden. Accepteer je situatie, hoe moeilijk dat soms ook is, en aanvaard schuldhulp. Een voorwaarde voor het in aanmerking komen van de diensten van Oxyz is dat er nog wel wat reserves moeten zijn om aan de schuldeisers te kunnen voldoen. Spaarsanering, BBZ-krediet en misschien wel leningen of schenkingen van familie, vrienden of kennissen worden daartoe aangewend. Op deze manier kan de schuldenlast worden geparkeerd en kan voor jou als ondernemer de focus worden gelegd op omzetstijging. De betrokken adviseur van Oxyz vraagt de schuldeisers om uitstel van betaling zodat jij wat minder knel komt te zitten. Ook zullen de perikelen omtrent deurwaarders, incassobureaus, aanmaningen en boze telefoontjes je uit handen worden genomen. Pas dan kun je je met een geruster hart richten op de toekomst.

Ondernemen met plezier

Als het tij gekeerd kan worden, kun je terugkijken op een verstandige beslissing. In plaats van uitstel, heb je gekozen voor afstel van het faillissement. Je zit lekker in je vel omdat je hebt gestreden voor het behoud van je trouwe werknemers en je nog steeds eigenaar mag noemen van een mooi bedrijf. Ook heb je je huis veilig gesteld. Je zou er niet aan moeten denken dat je dat ook nog eens verliest.