Duurzame energietransitie
De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig groene energie zoals zonne energie. In plaats van grote elektriciteitscentrales heb je dan windmolenparken en zonnepaneelvelden voor de energiebehoeften van de mens.
Duurzame groen energie
Energieleveranciers investeren in duurzame energieoplossingen. Dit kun je zien aan windparken en zonneparken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan elektrische auto’s. doordat deze worden opgeladen door middel van stroom gebruik je geen bezine meer. Tijdens het rijden laat je dus ook geen giftige stoffen vrij. Ook dit draagt bij aan groene energie. Daarnaast bieden de meeste leveranciers ook groene energie aan. Een van de grote uitdagingen van duurzame energietransitie Nederland is de global warming. Dit omdat er veel aardgas wordt gebruikt en op den duur moet men dat gaan vervangen. In de plaats daarvan kan er gebruik gemaakt worden van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, groen gas of stadsverwarming op bio-massa. Koken op gas kan men vervangen door een elektrische kookplaat. Andere zaken zoals verwarming in huis zijn wel wat moeilijker te vervangen. Je kunt wel gebruik maken van zonneboilers of warmtepompen.
Nu kun je zelf ook al kiezen om gebruik te maken van groene energie. Dit kun je doen door energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De zonneboilers en warmtepompen kun je gebruiken om in je eigen energieverbruik te voorzien. De komende jaren zullen er steeds meer mogelijkheden plaatsvinden om duurzame energie op te wekken, de ontwikkelingen gaan namelijk in een razend tempo. Bij een nieuwe investering kun je alvast kijken wat de mogelijkheden zijn voor duurzame energie.