Letselschade bij verkeersongevallen: dit moet je weten

Heb je een verkeersongeval gehad en is een andere partij hiervoor verantwoordelijk? Als je letselschade hebt opgelopen als gevolg van het ongeval, kun je hiervoor een schadevergoeding eisen. Wat moet je weten over letselschade bij verkeersongevallen? Wij zetten de belangrijkste punten hieronder op een rijtje.

Voldoende bewijs verzamelen

Voordat je een schadevergoeding kunt eisen, zul je eerst bewijzen moeten verzamelen van de schade die je hebt opgelopen. Bij letselschade bij verkeersongevallen kun je te maken krijgen met medische kosten, schade aan je voertuig of spullen, arbeidsongeschiktheid etc. Ga na welke letselschade er is ontstaan als gevolg van het ongeval en verzamel hier zoveel mogelijk bonnetjes, facturen en andere bewijzen van.

Op tijd aansprakelijk stellen

Het is belangrijk dat je de tegenpartij op tijd aansprakelijk stelt, omdat er anders sprake is van verjaring. De meeste letselschadezaken verjaren na vijf jaar, maar bij letselschade door verkeersongevallen met een motorvoertuig is dit slechts drie jaar. Je kunt de andere partij aansprakelijk stellen met het schadeformulier van je verzekeraar.

Tegenpartij is doorgereden of onverzekerd

Als de tegenpartij doorgereden of onverzekerd is, kun je geen geld krijgen van een andere verzekering. Hoe ga je hier nu mee om? Het Waarborgfonds Motorverkeer kan je in dit soort gevallen helpen.

Letselschadespecialist inhuren

Zeker als je veel letselschade hebt opgelopen is het aan te raden om een letselschadespecialist in te huren. Een letselschade advocaat huur je pas in als je een rechtszaak wilt gaan aanspannen, maar een letselschadespecialist kan je eerder in het proces al helpen. Zo kan de specialist je helpen met het maken van een overzicht van de kosten, het verzamelen van bewijs en het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.