De waarde van goud
Het geld van de vrije markt wordt goud ook wel genoemd, sinds 1971 is er een experiment begonnen met het loslaten van de gouden standaard. Valuta op basis van schuld (krediet). Als je het Bestebank vraagt een slechte zet geweest, dit heeft tot de dag van vandaag voor een expansie aan slecht renderende schulden gezorgd. Deze schulden kunnen nooit meer worden terugbetaald. Bij een volgende recessie zal dit enorme gevolgen hebben, koersen van onder ander vastgoed en effecten zullen als een kaartenhuis instorten. Terwijl goud zijn waarde zal behouden, crisis of niet.
Waarom goud kopen?
Wanneer de tijden onzeker worden wordt er gekeken waar er goud kan worden gekocht en opgeslagen. Bij Goldrepublic kun je bijvoorbeeld voordelig goud kopen, vanaf 1 gram is dit al mogelijk. Goud is en blijft een belangrijk element bij verstandig vermogensbeheer. Centrale banken werken nog steeds met goud, mensen denken ten onrechte dat het geen gezond geld meer is. China koopt erg veel goud, zij zien goud als het anker voor vertrouwen. Totaal heeft China al 20.000 ton goud gekocht. De Nederlandse bank heeft ongeveer 600 ton goud in bezit.
Goud gaat weer glanzen
Bij een nieuwe politieke of economische crisis zal het volgens Bestebank glanzende tijden worden voor goud. Valuta oorlogen en rentes die tot negatief gaan zijn dodelijk voor de koopkracht op de lange termijn voor ons geld. Belastingverhogingen in combinatie met een kruipende inflatie maken het leven duurder tot onbetaalbaar. Ieder jaar zal er minder kunnen worden gekocht met het zelfde geld, heb je goud dan heb je nog steeds dezelfde waarde of misschien wel meer in handen.