Wat is een industriele spiegel?

Industriële spiegels zijn spiegels die passen in een industrieel interieur. Deze woonstijl staat bekend om de grote ruimtes waarin sterke constructies en ruwe materialen staan. Er wordt veel gebruik gemaakt van materialen als ijzer, metaal, ruw hout en leer. De industriele spiegels worden dus ook vaak van een van deze materialen gemaakt en hebben een stoere uitstraling die past bij deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een zwarte metalen rand of een spiegel met een ruwe, niet afgewerkte houten lijst. Deze spiegels passen dus perfect bij je industriële interieur.

Waar kun je deze spiegels goed mee combineren?

Het is belangrijk dat een spiegel past bij de rest van je woning. Zorg dus dat alles binnen dezelfde stijl is en dat een materiaal soort meerdere keren terug komt in de ruimte. Als je een zwarte leren bank hebt, een houten bijzettafel met metalen poten, en een metalen klok, dan is het mooi om voor een houten of een metalen spiegel te kiezen. Door een industriele spiegel te kiezen van deze materialen zorg je ervoor dat de spiegel past bij de andere meubels en accessoires in je woning en dat zorgt voor het mooiste effect.

Soorten industriele spiegels

Er bestaan veel verschillende soorten industriële spiegels. Het verschil kan zitten in de vorm, grootte, dikte van de lijst, kleur van de lijst of materiaalsoort. De lijst van de spiegel is het onderdeel wat het meest kan variëren en opvalt. Je hebt lijsten in verschillende kleuren, vormen, materialen en texturen. Zo zijn sommige lijsten glad en andere hebben juist weer veel textuur. Ook de grootte van de spiegel is belangrijk. Bedenk eerst waar je de spiegel op wilt hangen en ga daarna op zoek naar de juiste spiegel voor deze plek. Als je bijvoorbeeld een spiegel in de kledingkamer wilt, is het wel praktisch als deze spiegel groot is zodat je je gehele outfit in de spiegel kunt zien.