Tips schrijven voor SEO-vriendelijke blogposts

virtual administrative assistant

Bij het starten van een nieuwe blogpost, beginnen veel bloggers gewoon met schrijven, het typen van wat er in hun hoofd zit. Hoewel dit kan werken voor sommige mensen die natuurlijke schriftelijk talenten hebben, anderen kunnen wat hulp nodig hebben daarvoor kan je het linkbuilden ook laten uitbesteden met white label linkbuilding. Maar wil je het linkbuilden niet uitbesteden en wil je zelf leren white label linkbuilden, dan zijn hier enkele goede tips.

Denk na voordat je schrijft!

Voordat je begint, denk goed na over de boodschap van je stuk. Wat wil je je lezers vertellen of welke centrale vraag wil je beantwoorden? Wat is het doel van je artikel? En wat wil je dat je lezers doen aan het einde van de pagina? Noteer de antwoorden op deze vragen voordat je begint en denk na over de zoekintentie die iemand kan hebben.

Bedenk een structuur voor je bericht

Om een leesbare en SEO-vriendelijke blogpost te schrijven, moet je een duidelijke structuur maken. Dit betekent dat elke post moet hebben:

  • een soort inleiding (waarin je je onderwerp introduceert);
  • een lichaam (waarin de hoofdboodschap is geschreven);
  • een conclusie (waarin je de belangrijkste ideeën samenvat of een conclusie trekt).

Schrijf in een paar zinnen op wat je in alle drie de secties wilt zeggen. Je hebt nu een samenvatting van je bericht gemaakt, dit zal je helpen een gestructureerde en leesbare blogpost te maken. Nu kan het echte schrijf werk beginnen.

Gebruik van alinea’s en rubrieken

Iedereen gebruikt alinea’s, maar niet iedereen gebruikt ze goed. Begin niet elke nieuwe zin op een nieuwe regel, alleen maar omdat het er mooi uitziet. Probeer ze ook niet te lang te maken, omdat elke alinea zijn eigen idee of onderwerp moet hebben. Vraag jezelf af wat het belangrijkste idee van elke paragraaf is. Je moet in staat zijn om dat belangrijkste idee samen te vatten in een zin. Als dat niet mogelijk is en je hebt meer zinnen nodig om het hoofdidee uit te leggen, moet je gewoon meer alinea’s te gebruiken.