Werken met backlink marketing

Backlinks zijn al jaren een vaste waarde om ervoor te zorgen dat u een betere ranking krijgt in het uitstekende Google-algoritme. We plaatsen links op forums en andere sites om er zeker van te zijn dat we zo snel mogelijk gevonden worden. Werken backlinks nog? Wat levert een goede backlink op? Heeft een backlink resultaat?

Wat zijn backlinks?

Wat is een backlink precies en wat doet het voor je website. Zo moeilijk is het niet, een backlink is een link naar jouw website op een andere website. Verwijzingen naar uw website door anderen. Hoe meer backlinks je verzamelt, hoe beter je opvalt en hoe hoger je ranking. Er zijn veel bedrijven en freelancers die kunnen linken om uw website op verschillende andere websites te laten verschijnen. Er moet echter een goede balans worden gevonden.Niet elke backlink op elke website is even effectief. Backlinks naar sites op duistere sites en forums kunnen zelfs uw ‘Google-reputatie’ schaden. Want backlinks zijn verwijzingen naar uw website. Wanneer een website naar de jouwe linkt, begint Google te geloven dat het een goede website is. Daarom worden backlinks gezien als suggesties om uw website te bekijken. Hoe meer mensen u aanbevelen, hoe meer Google vindt dat u de moeite waard bent om te bezoeken. Backlinks zijn zelfs goed voor 50% bij het indexeren van uw website.

Backlink marketing uitbesteden

Om het meeste resultaat te halen kunt u gaan uitbesteden. Een backlink generatie specialist zal u helpen de beste links te genereren voor uw website. Ervaren experts gaan voor u aan de slag en zorgen ervoor dat uw website online goed vindbaar is en veel klanten trekt. Voor jou betekent dat meer klanten en dus meer kans op meer omzet. Het is alleen maar goed om dit mogelijk te maken, toch? Een mooie vorm van marketing die je niet wilt missen als je weet wat de resultaten zijn.

Wat zijn backlink checkers?

Voordat u begint met het bouwen van links, is het belangrijk om te begrijpen waar u backlinks kunt krijgen. Hiervoor kun je een backlink checker gebruiken. Mogelijk heeft u al backlinks beschikbaar voor uw website. Backlinks die je nog niet kent. Door deze te monitoren, kunt u een dieper inzicht krijgen in uw huidige locatie. Daarnaast is de backlink checker ook makkelijk te gebruiken om je belangrijkste concurrenten te monitoren. Voer hun domeinnaam in en zie snel hoeveel links ze hebben en waar hun beste links vandaan komen. 

Er zijn verschillende online tools waarmee u backlinks kunt controleren en backlinks van andere websites kunt bekijken. Velen van hen zijn betaald, maar er zijn ook backlink-checkers die helemaal gratis zijn. De backlink-checker van Ahrefs is een goed voorbeeld. Hoewel de meeste functies in hun software worden betaald, bieden ze ook een gratis backlink-checker. Deze is zeker de moeite waard om te gebruiken.

Door te ontdekken welke sites naar uw concurrenten linken, vindt u ook uw eigen mogelijkheden om gemakkelijke links te genereren. Als ze bereid zijn om naar de concurrentie te linken, zullen ze hoogstwaarschijnlijk ook naar jouw pagina willen linken. U kunt contact opnemen met de eigenaar van deze website en de mogelijkheden bekijken.