Gezonde en schone kantoren

Het is moeilijk genoeg om de elementen buiten controleren, maar ook binnen in gebouwen heeft het weer invloed op de omstandigheden. Vuil en vocht  komen ongevraagd naar binnen omdat het mee wordt genomen onder de schoenen van de bezoekers. Dit hoeft geen probleem te zijn als je zoekt naar  een consistente oplossing.  Hier is een gids voor onze vijf meest essentiële tips om te zorgen voor een schone werkomgeving deze winter.

Als het kouder wordt, dan kan het gaan sneeuwen. Het is dan gebruikelijk dat er zout gestrooid wordt voor sneeuw en ijs buiten. Helaas, zowel klanten als werknemers nemen de modder, zout en andere verontreiniging mee naar de werkruimte, wat leidt tot onaangename gevolgen. Strooizout is geschikt voor buiten, maar het kan grote schade aanrichten aan de vloeren en de apparatuur.

Bescherming vloeren

Om te voorkomen dat strooizout binnenkomt in je datacenter en de apparatuur beschadigt of vlekken achterlaat op tapijten, gebruik dan een zout verwijderaar op je vloeren. Dit zorgt ervoor dat je faciliteit schoon blijft tijdens de winter. Het gebruik van een verwijderingsmiddel biedt natuurlijk maar minimale bescherming,  het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf voor de dagelijkse taken zoals polijsten en schoonmaken van de vloeren biedt altijd de beste garantie.

Als werknemers en gasten in het gebouw komen, dan laten ze vaak een spoor na van de deur naar de wachtkamer. Vaak is het in de buurt van de ingang het onveiligst, omdat daar de mogelijkheden voor ongelukken, zoals uitglijden, aanwezig is. Hoewel werknemers en gasten het water van hun schoenen verwijdert bij de deur zodat het niet in het gebouw komt, kan dit ook weer problemen veroorzaken.

Om uitglijden te voorkomen kun je bijvoorbeeld overgaan tot het plaatsen van zware tapijten in de buurt van in- en uitgangen . Dit zal al het water en de modder die via het schoeisel meekomt direct absorberen. Ook in het geval van gebieden die altijd nat en vochtig zijn.

Gezonde werkomgeving

In de winter zijn er altijd meerdere ziekteverwekkers in de lucht die een bedreiging vormen. Ziekteverwekkers accumuleren meestal wanneer er grote aantallen mensen in een gebouw, wat leidt tot ziekte. Echter, het is met gebruikmaking van professionele schoonmaak  gemakkelijk om je kantoor te vrijwaren van een ongezonde werkomgeving.

Om de opeenhoping van stof rond het kantoor te verminderen, is het schoon laten vegen van alle gebieden en oppervlakken en het laten verwijderen van stofdeeltjes die de oorzaak zijn van velerlei kwalen eigenlijk noodzakelijk. Er wordt gebruik gemaakt van de beste apparatuur om je kantoor van vuil en bacteriën te ontdoen.

Iedereen heeft behoefte aan zonlicht en het is ook belangrijk om dit toe te laten bij het kantoor. Echter, als de zon schijnt, dan pas merk je de vlekken en strepen op de ramen op. Om je hiervan te ontdoen, is het inhuren van een bedrijf dat snel en gemakkelijk je  ramen wast een verstandige optie.

Een goed gespecialiseerd schoonmaakbedrijf maakt ook gebruik van groene producten. Deze hebben niet zoveel water nodig en er zijn geen agressieve chemicaliën aanwezig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vluchtige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.