Xbrl software

Voordat je xbrl software gaat kopen is het handig om een aantal dingen te weten. We gaan uitgebreid uitleg geven over xbrl software en het gebruikt ervan.

Computertaal

Een fout dat veel mensen maken is dat ze denken dat xbrl het software is maar dit klopt niet. Het is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële gegevens. Xbrl is ontwikkeld door een nonprofit organisatie en is dan ook een open standaard. Dit betekent dat er voor het gebruik ervan geen licentiekosten in rekening worden gebracht. Dit betekent niet dat de xbrl software gratis is. Het is enkel de xbrl taal dus de computer taal die gratis gebruikt mag worden. Hiervoor moet nog wel xbrl software en voor het gebruikt van de software moet wel betaald worden.

Diverse software

Veel bedrijven hebben gewerkt aan xbrl software. Op het markt is er dan ook diverse xbrl software beschikbaar. Welke xbrl software het beste bij welke onderneming past is afhankelijk van de onderneming zelf. Het is daarom altijd handig om in overleg te gaan met de xbrl software leveranciers om te kijken welke software je het beste kunt gebruiken. Bij diverse leveranciers is het dan ook mogelijk om vrijblijvend om advies te vragen.