Wat is Virtual Reality?

Wat is Virtual Reality?”, dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Ben jij ook benieuwd naar wat VR precies is? Dan raden we je aan om dit artikel door te lezen. Hieronder vertellen we je namelijk meer over Virtual Reality en de verschillende toepassingen. De kans is groot dat VR ook interessant voor jou is. Dit kan beroepsmatig zijn, maar Virtual Reality kan ook interessant zijn voor in je vrije tijd.

Het antwoord op de vraag “Wat is Virtual Reality?”

Laten we beginnen met het antwoord op de vraag “wat is Virtual Reality?” Virtual Reality betekent virtuele realiteit. Bij Virtual Reality wordt meestal gebruik gemaakt van een bril. Deze bril heeft geen transparante glazen. In plaats daarvan krijg je een virtuele wereld te zien als je de bril opzet. Dankzij de bril krijg je de echte wereld niet langer te zien. Zo lijkt het dus echt alsof jij je ergens anders bevindt. Je hebt vaak ook de controle over wat je te zien krijgt. Net als in het echte leven, draait je beeld als jij je nek draait. Bij sommige vormen van Virtual Reality heb je echt volledig de controle en kun je je personage bijvoorbeeld ook laten lopen. In andere vormen van VR kun je alleen om je heen kijken.

Het verschil met Augmented Reality

Inmiddels ken je het antwoord op de vraag “Wat is Virtual Reality?”. Men verwart VR echter ook wel eens met Augmented Reality. Wat precies het verschil is tussen deze twee? Dat is vrij makkelijk uit te leggen. Bij Augmented Reality is de realiteit aangepast. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof een virtueel object zich daadwerkelijk in dezelfde ruimte als jou bevindt. Een goed voorbeeld van Augmented Reality is het spel Pokémon Go.

De toepassingen van Virtual Reality

Wat is Virtual Reality waard? Als je benieuwd bent naar waarvoor VR gebruikt kan worden, dan is het goed om te weten dat Virtual Reality ontzettend veel toepassingen kent. Om te beginnen zijn er al veel mensen die VR gebruiken voor hun plezier. Zo kun je bijvoorbeeld korte filmpjes kijken in VR. Zo lijkt het bijvoorbeeld net alsof jij je echt in een achtbaan bevindt, om maar een voorbeeld te noemen. Ook zijn er steeds meer games beschikbaar in VR. Ook op professioneel vlak wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van VR. Zo kan Virtual Reality bijvoorbeeld gebruikt worden om hulpdiensten mee te trainen.

Wil jij eens Virtual Reality uitproberen?

Wat is Virtual Reality en wil je het zelf ervaren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een VR bril te huren. Je kunt ook zelf een bril kopen indien Virtual Reality je interessant lijkt. Daarnaast zijn er ook goedkope oplossingen waarbij je je smartphone in een bril plaatst. Zo kun je de basismogelijkheden van VR verkennen. Wil je echt een goed beeld van de mogelijkheden, dan zul je echter een goede bril moeten aanschaffen. Dat kan prijzig zijn, maar het is zeker de moeite waard vanwege de vele toepassingen van Virtual Reality.