Waar rekening mee houden bij het kopen van prijstangen?

Eén van de zaken waar je tegenwoordig als winkel rekening mee dient te houden is dat alle artikelen die je aanbiedt geprijsd moeten zijn. Dat kan in de praktijk best een behoorlijk karwei zijn. Gelukkig is het mogelijk om hiervoor gebruik te maken van zogenaamde prijstangen. Deze handige apparaatjes zorgen er namelijk in de praktijk voor dat het prijzen van je artikelen in een handomdraai kan gebeuren. Wanneer je voor het eerst een dergelijk apparaatje wenst te kopen lijkt dit eigenlijk een vrij eenvoudig karwei te zijn. In de praktijk wil dat echter nog wel eens tegenvallen. Gelukkig ontdek je hier op deze pagina waar je allemaal rekening mee zou moeten houden!

Belangrijkste aandachtspunten bij een prijstang kopen

Bij het kopen van prijstangen zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat er sprake is van verschillende niet onbelangrijke aandachtspunten waar je bij stil moet blijven staan. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld het aantal regels die afgedrukt dienen te worden. Moet ze bijvoorbeeld in staat zijn om één, twee of drie regels af te drukken? 

Daarnaast dien je ook rekening te houden met het aantal vereiste karakters. Dit kan in de praktijk best een niet onbelangrijk verschil zijn. Er zijn immers exemplaren op de markt verkrijgbaar van 5, maar ook van meer dan 30 karakters. Bepaal dus vooral even op voorhand voor jezelf welke optie voor jou mogelijks het meest interessant kan zijn om aan te schaffen. Dit is echter nog lang niet alles. Andere belangrijke aandachtspunten kunnen dan ook de volgende zijn: 

  • De grootte waar de karakters over dienen te beschikken;
  • Het formaat waar het etiket over moet beschikken; 
  • Of de prijstang uitsluitend cijfers of ook letters moet afdrukken;

Het mag duidelijk zijn dat er sowieso best een beetje onderzoek wordt gedaan voordat je overgaat tot het kopen van één van de verschillende prijstangen op de markt. 

Waar dien je verder nog rekening mee te houden?

Indien je rekening houdt met de bovenstaande aandachtspunten zal je er meer dan waarschijnlijk zonder probleem wel in slagen om precies die prijstangen te kopen waar jij naar op zoek bent. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog rekening mee moet worden gehouden dat er zoiets bestaat als inkt voor prijstangen. Wanneer je ervoor kiest om een losse prijstang te kopen wordt er daarbij standaard geen inkt meegeleverd. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, integendeel. Het is immers ook mogelijk om een zogenaamde starter set te kopen. In dit geval beschik je meteen over al datgene waar je behoeften aan hebt. 

Wit Productlabel

Hoeveel kosten prijstangen?

Je zal kunnen vaststellen dat er op de markt best een behoorlijk aantal verschillende prijstangen zijn terug te vinden. Wanneer je deze verschillende exemplaren gaat vergelijken zal je eveneens al vrij snel tot de conclusie komen dat er sprake kan zijn van significante verschillen in prijs. De voordeligste exemplaren hebben een prijskaartje dat is gelegen tussen de 40 en 50 euro. Er zijn echter ook duurdere exemplaren op de markt terug te vinden waarbij je al snel richting de 70 euro of meer moet kijken. Heb jij een bepaald budget in gedachten voor het kopen van je prijstang? Dan spreekt het voor zich dat je op basis daarvan even het aanbod kan gaan filteren. De meest gebruikte prijstangen vindt u op Shopdepot. Goede kwaliteit voor een goede prijs!