Veel vraag naar financieel opleiding

Wie het leuk vindt om bezig te zijn met administratie en graag met cijfertjes werkt heeft grote kans op een leuke baan met een financieel opleiding. Want werkgevers zien het als een groot voordeel als hun administratief personeel ook in staat is om hand- en spandiensten te verrichten in de boekhouding. Een financieel opleiding op MBO-niveau wordt door Fabius opleidingen gegeven en duurt 40 weken, waarin je telkens een les krijgt van drie uren. Er is geen vooropleiding nodig en je krijgt twee diploma’s: één voor de opleiding Administratief Medewerker en één voor de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

Financieel Opleiding in twee delen

De financieel opleiding bestaat uit twee delen. Je begint met de opleiding Administratief Medewerker. Die duurt 30 weken en daar maak je kennis met de algemene praktijk van een kantooradministratie. Deel twee van de opleiding duurt 10 weken en dan worden de typische boekhoudonderwerpen behandeld. Dan leer je dagafschriften verwerken, data invoeren in de boekhouding, crediteuren en debiteuren beheren en Excel-sheets gebruiken. Deze opleiding is met name interessant voor mensen die van plan zijn om een eenmanszaak op te richten. Want een apart onderdeel van de opleiding is de boekhouding van een eenmanszaak.

Voor wie is de financieel opleiding

De financieel opleiding is bedoeld voor iedereen die graag in een financieel-administratieve omgeving wil gaan werken. Met de opleiding bereik je een niveau dat vergelijkbaar is met MBO niveau 3. Deze opleiding wordt aangeboden in alle ruim 50 leslocaties van Fabius opleidingen. De opleiding duurt alles bij elkaar ongeveer een jaar. Je krijgt klassikaal les van zeer gemotiveerde docenten, die je goed voorbereiden op de examens. Je kunt kiezen uit lessen in de ochtend en lessen in de avond. Bij deze opleiding wordt huiswerk meegegeven, waar de meeste cursisten wekelijks een dagdeel mee bezig zijn.