Tank transport voor het leveren van bulk per as

Tank transport is ideaal voor het transporteren van grond- en brandstoffen voor voedsel, olie- en gasindustrie. Voor het transporteren van een lading zijn er helaas enkele knelpunten. Elk Europees land heeft zijn eigen regelgeving, ondanks dat de grenzen open zijn. Voor Nederland geldt niet meer dan 50 ton bruto gewicht van een vrachtauto en niet harder dan 80 km/u over de Nederlandse snelwegen. Daarom hebben we van rvhd.nl een gespecialiseerd logistiek management, die de klanten in en buiten Nederland, efficiënt van transport voorziet.

Met ons wagenpark van tanktrailers zit je hoe je het wendt of keert, altijd vast aan de Nederlandse wet en regelgeving met een max. van 50 ton bruto per vrachtauto. Maar door onze lichtgewicht trailers met aluminium frame loopt het netto laadvermogen ruim boven de 30 ton op. Wat kostenbesparend werkt. De tanken op de trailers die hete grondstoffen moeten vervoeren zijn goed geïsoleerd en dus beter bestand tegen vroegtijdig afkoelen, ideaal voor het transporteren van bepaalde oliën en bitumen.

Pompen en compressoren

Bij het laden en lossen van bulkvloeistoffen wordt er gebruik gemaakt van een luchtcompressor of pomp. Een luchtcompressor ‒ blaast perslucht door een slang ‒ heeft meestal de voorkeur, omdat deze handiger is en minder rommel oplevert. Het is daarom uitermate geschikt voor de voedsel- en droge grondstoffen industrie. Een luchtcompressor kan echter niet worden gebruikt om ontvlambare vloeistoffen te vervoeren, deze produceert namelijk statische elektriciteit en dus vonkgevaar. Daarom hebben we voor elk type transport de juiste equipement en gebruiken we pompen voor de vloeistoffen transport. Sommige viskeuze vloeistoffen zoals bitumen zijn nogal plakkerig, hierbij wordt een combinatie van compressor en pomp gebruikt. Na elk transport waarbij daarna een ander type vracht wordt geladen dan wat er in zat, zal de tank volledig schoon gemaakt worden door een tankcleaning-bedrijf die daarna een cleaning certificaat afgeeft. Dit om tekortkomingen te voorkomen. Met transsportbedrijf rvhd.nl sta je nooit zonder, want we voorzien het bedrijfsleven 24/7 per dag van brand- en grondstoffen met een team van chauffeurs die vervoer gevaarlijke stoffen gekwalificeerd zijn.