Slimme relatiegeschenken

relatiegeschenk

Het perfecte relatiegeschenk bestaat natuurlijk niet. Dit hangt van allerlei factoren af. Wel kunnen we je zo goed mogelijk adviseren om tot een origineel relatiegeschenk te komen. Allereerst is het goed je te bedenken wat het doel is van het relatiegeschenk. Wil je dat de ontvanger het gebruikt op kantoor, op reis, thuis of op een evenement? Belangrijk is het hierbij om je in te leven in de ontvanger. Gaat hij of zij het doel begrijpen en waarderen? Denk je dat je met dit relatiegeschenk je doel haalt? Om je op weg te helpen geven we je een aantal ideeën voor relatiegeschenken die goed zullen werken.

Milieuvriendelijke geschenken

Duurzaamheid is niet weer weg te denken uit de samenleving en is een populair onderwerp. Hierdoor is er dan ook veel meer mogelijk op het gebied van promotieartikelen. Denk eens aan een bamboe koffiemok, RVS drinkflessen, biologisch katoenen tasjes of een notitieboekje van kurk. Daarnaast worden er tassen gemaakt van rpet, een materiaal dat wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo draag je als bedrijf bij aan een betere omgang met het milieu en krijg je een hogere waardering vanuit de klant.

Gebruiksgoederen die buiten gedragen worden

Eén van de redenen om te investeren in relatiegeschenken is het verhogen van naamsbekendheid. Om dit te bereiken, moet jouw merk gezien worden en is het belangrijk om te investeren in zichtbaarheid. Hierdoor is het een bedrukte paraplu, tas, muts of pet als relatiegeschenk een slim idee! Het is namelijk zo dat zo’n 70% van de consumenten promotionele buitenkleding een jaar of langer bewaart én aantrekt.

Naast dat het bedrukken van artikelen met jouw logo een goede manier is om naamsbekendheid op te bouwen kan je met het bedrukken van artikelen ook gepersonaliseerde cadeaus geven. Dit zorgt juist weer voor een speciaal gevoel vanuit de klant en hierdoor krijg je meer waardering. Dit kan zorgen voor een betere relatie tussen jou en de klant!