Pen personaliseren

De pen. Je hebt ze in verschillende types en kan vanaf dat we leren schrijven eigenlijk niet missen in ons leven. Een snelle notitie van een telefoonnummer, een journal bijhouden of meeschrijven tijdens een college. Op de basisschool begon het allemaal met de vulpen: de pen met een reservoir met vloeibare inkt. Het kon af en toe een flinke knoeiboel veroorzaken, maar het was fijn om mee te schrijven vanwege de lage druk die je met de spieren moest geven. Vroeger was een vulpen zelf te vullen met een inktpot, maar tegenwoordig bevat de vulpen kant en klare vulpatronen. Een van de eerste vulpennen werd gemaakt in Egypte door Al-Mu’izz, rond het jaar 953.

De bekende balpen, ook wel aangeduid als BIC, kogelpen, stylo of ballpoint, is een pen met een bal of kogel wat ervoor zorgt dat er inkt op papier komt. In tegenstelling tot de vulpen kwam het eerste patent van de balpen veel later: pas in 1938. De balpen is uitgevonden door de Hongaarse journalist Ladislao José Biro, samen met zijn broer George Biro. Door deze uitvinding was er de mogelijkheid om een pen te gebruiken die zorgde dat er inkt via het kogeltje van de pen uit kwam, in plaats van dat er inkt direct op papier kwam. 

De pen hoeft niet saai te zijn

Je kunt natuurlijk naar de eerste beste detailhandelsonderneming gaan om een pen te kopen en er vervolgens niet meer naar om kijken totdat je het nodig hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om een pen te personaliseren. Als je op zoek gaat met de zoekterm pen personaliseren zul je verschillende opties krijgen om je pen wat leuker te laten uitzien en het zo veel mogelijk op maat te laten maken. Denk aan de kleur van de inkt en de omhulsel. Er is keuze uit verschillende type pennen en je kunt er ook voor kiezen om een tekstregel te laten graveren. Soms zelfs meerdere. 

Het personaliseren van een pen kun je voor jezelf laten doen, maar je kunt het natuurlijk ook als cadeau doen. Met een mooie tekst, naam van de persoon die het als cadeau krijgt, een boodschap of bijvoorbeeld het logo van je bedrijf ter promotie. Het kan dus veel kanten op, terwijl er meestal minder aandacht krijgt dan dat er eigenlijk mogelijk is. Een pen hoeft dus zeker niet saai te zijn! Ook zijn er genoeg pennen die er voor zorgen dat er niet te veel druk nodig is, waardoor het ook na een tijd nog comfortabel schrijven is. 

Graveren in stijl

Het is zoals eerder voorgesteld mogelijk om je pen te laten graveren met een of soms meerdere tekstregels. Als je meteen voor een luxere stijl wil gaan, kun je denken aan een Parker pen graveren. De pennen van het merk Parker zijn luxe en het wordt ook wel de ‘pennen van de pennen’ genoemd. Het is niet alleen een bekend merk in Nederland, maar wereldwijd. Als je kiest voor een Parker pen, kies je sowieso voor een iconische stijl, ergonomie voor comfort en een slanke stijlvolle stijl.