Met deze tips ga jij jouw business rocken!


Oké, je gaat dus je eigen business starten. Nice. Een eigen bedrijf opzetten is leuk, maar uiteindelijk moeten er wel klanten binnenkomen. Dus hoe ga je dat regelen? Lees in dit artikel de beste tips om jouw onderneming op de kaart te zetten.

Branding


Alles begint bij branding. Je wilt namelijk een waar merk maken van jouw bedrijf. Denk hierbij goed na over de identiteit van je bedrijf, jullie idealen, visie en wat je over het algemeen wilt uitstraling. Een goede naam is stap 1. Je naam moet catchy zijn, gemakkelijk uit te spreken en origineel zijn natuurlijk.

Naamsbekendheid verhogen

Natuurlijk moet je ook je publiek zien te bereiken. Dit doe je onder andere door een goede online marketingstrategie. Bijvoorbeeld door je aan te melden op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, Pinterest, you name it. Alle sociale netwerken hebben zo zijn voordeel. Instagram is de uitgelezen plek om prachtige plaatjes van jullie product te showen, op twitter kun je mensen ter woord staan en klachten oplossen, Snapchat is aan de andere kant weer goed voor de interactiviteit met de markt.

Netwerken

Naast je eigen publiek moet je ook de markt leren kennen. Dit kun je onder andere doen door te netwerken. Doormiddel van netwerken kun je in contact komen met potentiele business partners, klanten of experts. Geef eens een borrel of organiseer een ander evenement, en probeer ook bij zoveel mogelijk andere evenementen op de gastenlijst te komen.

PR

Tevens kun je ook een PR campagne op zetten. Voornamelijk wanneer je een product B2C verkoopt is influencer marketing iets om te overwegen. Je stuur dan een PR pakketje op naar een handvol influencers en laat hun verder het woord doen tegenover hun publiek.

Pop-up store

De laatste tip die we je vandaag willen geven is een pop-up store. Voornamelijk als je alleen van plan bent om je business vanuit huis of online te runnen is dit een voordelige en gemakkelijke oplossing om wat meer commotie te veroorzaken om jouw brand. Door een tijdelijke winkel te openen vergroot je jouw markt én creëer je een gevoel van exclusiviteit. Ook kun je gemakkelijker communiceren met klanten, en heb je een grotere kans om een goede indruk achter te laten. Wat heb je hiervoor nodig? Als je de locatie hebt gevonden moet je eigenlijk alleen nog een pinautomaat kopen, de producten heb je natuurlijk ook al. Neem eens een kijkje bij Sepay.

Succes met je onderneming!