Kantoor inrichten? 3 handige tips!

Large offset printing press or magazine running a long roll off paper in production line of industrial printer machine.

Wanneer je een kantoor gaat inrichten is wil je natuurlijk dat het er zakelijk en professioneel uitziet. Maar naast de uitstraling van je kantoor zijn er een aantal andere aspecten die net zo belangrijk zijn maar misschien minder visueel de aandacht opeisen.

Investeer in ergonomisch meubilair

De meeste bedrijven denken dat hun onroerend goed of hun voorraad hun belangrijkste kapitaal is. Maar in feite is dat je personeel. Je wilt daarom je personeel in staat stellen om zo goed mogelijk hun werk te kunnen laten doen, zonder dat het gezondheidsklachten gaat opleveren. Zeker bij repetitief zittend werk sluipen klachten als RSI er vaak ongemerkt in. Als je investeert in ergonomisch kantoormeubilair voorkom je uitval door ziekte en kun je zelfs de productiviteit van je personeel verhogen.

Verhoog de productiviteit door automatisering

Geen enkel kantoor kan meer zonder geautomatiseerde processen. Automatisering is een verzamelnaam voor diverse processen zoals het inrichten van netwerken, de beveiliging van alle systemen en alle benodigde software. Maar je kunt niet zomaar gaan automatiseren. Het moet aansluiten op de bedrijfscultuur en ondersteunend zijn voor het menselijk handelen. Door op de juiste manier te automatiseren kun je de productiviteit en de effectiviteit van je medewerkers vergroten.

Sluit een all-in service contract af voor je zakelijke printer

Bij een complete kantoorinrichting hoort natuurlijk ook een printer. Omdat de printer een onmisbaar apparaat is wil je niet dat door een mankement de printer voor lange tijd niet gebruikt kan worden. Het is daarom handig om in plaats van een zakelijke printer te kopen een printer te leasen en daarbij een all-in service contract af te sluiten. Daarbij inbegrepen is niet alleen het papier en de toner die je gebruikt, maar ook de kosten voor de monteur en het onderhoud.