Veel grote gebouwen zoals flatgebouwen hebben een intercomsysteem zodat mensen bij de hoofdingang al weten wie er voor ze komt.

Intercom systemen worden gebruikt bij bijvoorbeeld flatgebouwen, maar een intercom kan ook een babyfoon zijn. Het intercom systeem waar ik verder op ga in dit artikel is de deurintercom.

De Deurintercom is de toegangscontrole tot een pand, dit kan via alleen een telefoon (microfoon en luidspreker) of met een Videocamera. Deurintercom systemen met een videocamera heet een video-intercom, bij deze systemen kan de persoon in het gebouw meteen zien wie er naar binnen wilt. Vroeger waren er alleen intercom systemen die alleen een telefoon hadden waarmee je kon luisteren wie aan de deur staat.

Videx_praktijkfoto

Het systeem is niet alleen handig voor flatgebouwen. Mensen met grote huizen of een groot stuk land hebben vaak een langere weg naar de voordeur of een poort waardoor het naderen van de deur moeilijk dan wel niet meer gaat. Daardoor is het handig dat er bij de poort een intercom is om toegang te krijgen tot het terrein.

Ook voor panden met meerdere bedrijven zijn deze systemen een must. Klanten of bezorgers kunnen namelijk via het systeem contact maken en entree verkrijgen tot het pand.