Idee: laat nu je eigen plastic tassen bedrukken

57Natuurlijk zoekt elke ondernemer naar manieren om zich te onderscheiden, naar een manier om mensen voor zijn of haar zaak te laten kiezen en niet voor die van de concurrent. Dat we hier allerlei creatieve uitingen voor plegen te vinden is een mooi iets, want mijns inziens verrijkt het het landschap van commerciële uitingen. Zo heb ik bedrijven gezien die met street artists gingen samenwerken en bijvoorbeeld gratis reclame konden maken voor hun zaak door aanslag op straat weg te poetsen in hun logo – naast ongelooflijk innovatief is daar helemaal niets illegaals aan ook. Vandaag wil ik een veel gebruikelijker, maar misschien tegelijkertijd onbelichte, vorm van reclame aanhalen, te weten plastic tassen bedrukken. Mijn advies is dit bij Max Tassen te doen, een onderdeel van Maxilia (de gigant in relatiegeschenken en promotiemateriaal) dat zich gespecialiseerd heeft in de fabricage van tassen.

Enorme variatie in plastic zakken

51Overigens kun je er niet enkel plastic tassen bedrukken, maar kun je er ook terecht voor bedrukte papieren of katoenen tassen – en niet alleen voor tasjes maar ook voor rugzakken, schouder- of sporttassen, om maar enkele voorbeelden te noemen. De keuze is er gewoon enorm groot en ook ben je er op je voordeligst uit, het biedt gewoon echt mogelijkheden het uit te laten voeren bij het bedrijf dat én de kennis, ervaring en de nieuwste machines en technieken in huis heeft, dat uitgebreide variaties biedt en dat het geheel ook nog eens goedkoop weet uit te voeren.

44Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende mogelijkheden die er zijn in plastic zakken, wat een variatie er is. Op deze manier kun je het geheel naar eigen smaak vormgeven, kun je precies zoeken wat past bij jouw zaak en uitstraling.