Hulpmiddelen bij jouw ranking in Google

hoger in Google

De sleutel tot hoger in Google ranken, het opbouwen én behouden van organisch verkeer, is weten welke SEO-tools het beste zijn om te gebruiken. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk en beschikbaar dat het lastig kan zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig hebben wij speciaal voor jou een aantal geweldige hulpmiddelen op een rijtje gezet die een positieve bijdrage kunnen leveren aan jouw ranking in Google.

hoger in Google

Keywords

De basis om bezoekers op jouw website te krijgen, zijn zoekwoorden ofwel “keywords” genoemd. Wat voor content je ook schrijft, het is van groot belang om jouw doelgroep te begrijpen, wat betekent dat je weet welke zoektermen ze in Google typen. Er zijn diverse SEO-tools voor zoekwoordenonderzoek op het internet te vinden.

Semrush

SEMrush is een van de meest populaire programma’s op de markt. Hiermee kun je betaald verkeer, door sociale media gestuurd verkeer én natuurlijk desktop- en mobiel verkeer volgen.

Het is ook ideaal voor zoekwoordenonderzoek. Voer een woord of zin in, en deze SEO-checker vertelt je het zoekvolume, de potentie van het zoekwoord, de moeilijkheidsgraad en geeft de concurrentie weer die al voor deze zoekterm(en) ranken.

Google Keyword Planner

Dit SEO-hulpmiddel heeft twee hoofdmogelijkheden: zoekwoorden ontdekken en zoekwoordstatistieken bekijken.

In het eerste geval voer je woorden in die verband houden met jouw branche, waarvoor Google je voorziet van een lijst met voorgestelde zoekwoorden. Dit omvat geschatte maandelijkse zoekresultaten, schattingen van de kosten per klik en concurrentie.

In de tweede mogelijkheid kun je de zoekwoordplanner van Google gebruiken om zoekwoordanalyses te vergelijken. Het laat het aantal vertoningen en klikken zien voor een advertentie van dertig dagen die op een specifiek zoekwoord is getarget. Dit is ook een ideale tool om achter zoekwoorden te komen om hoger in Google te ranken.

Keyword.io

Keyword.io is een SEO-checker voor het uitvoeren van zoekwoordonderzoek op een aantal verschillende platforms, waaronder Google, Amazon, Youtube, Alibaba en Wikipedia. Als je op zoek bent naar zoekwoorden die verder gaan dan Google, is Keyword.io een handig startpunt.

Zodra je een trefwoord typt en jouw regio selecteert, maakt Keyword.io een lijst met honderden longtail-zoekwoorden die verband houden met jouw invoer welke je kunt filteren. Je kunt bijvoorbeeld specifiek naar Wikipedia-trefwoorden kijken of zoeken via die van één van de andere platformen.