Het leven van een motoragent

Ik was 18 toen ik klaar was met mijn middelbare school. Ik was net begonnen aan mijn motorexamen en had nog geen idee wat ik wou gaan doen nu ik klaar was met mijn opleiding, doorstuderen of werken. Ik had altijd wel een aantal beroepen in gedachten die mij wel leuk leken. Het leek mij altijd leuk om bij de politie te gaan werken zodat ik kon bijdragen aan de orde en veiligheid in mijn regio. Het leek mij een leuk idee om wanneer ik mijn motorexamen zou hebben gehaald te gaan solliciteren als motoragent. Ik kwam er snel achter dat ik eerste de opleiding voor hoofdagent zou moeten voltooien om in aanmerking te komen.

Ik solliciteerde na afronding van mijn opleiding en moest daarna diverse tests ondergaan om te kijken of ik op de goeie manier met situaties om zou gaan en of ik fit genoeg zou zijn. Ik kwam door de tests heen en kreeg te horen dat ik aan de slag kon gaan. Ik kon echter nog niet gelijk beginnen als motoragent, hiervoor moest ik eerst nog enkele trainingen volgen. Ik leerde om de politiemotoren te besturen en ik leerde wat ik moest doen tijdens een aanhouding of achtervolging. Ik slaagde er vrij snel in om deze dingen te leren waarna ik aan de slag kon al motoragent.

Ik deed mijn motorlaarzen aan en begon vol enthousiasme aan mijn eerste dag als motoragent. De eerste week ging nog vrij gemakkelijk. Er hoefden nog geen aanhoudingen of achtervolgingen verricht te worden en er waren ook niet veel problemen. De week erna moest ik echter vol aan de bak, het was tijd voor mijn eerste aanhouding en het verliep niet heel soepel. Ik slaagde er toch in en door mijn ervaring gaat het nu veel makkelijker. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.politiemotor