Een goed curriculum vitae opstellen

loopbaanadvies-outplacement-solliciteren

Een curriculum vitae staat ook wel bekend als CV. Een curriculum vitae wordt vaak gebruikt om te solliciteren. Tijdens het solliciteren verstuur je jouw CV op naar het bedrijf. Het bedrijf neemt een kijkje hiernaar en beslist daardoor om te kijken of ze jou willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Wat staat er allemaal in een curriculum vitae?

Wanneer je jouw eigen curriculum vitae maakt vraag jij je vast af wat er allemaal eigenlijk in moet. Als je begint met het maken van een curriculum vitae begin je bij jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan; jouw naam, jouw nationaliteit en social media. Als je dat hebt opgeschreven kun je doorgaan naar het volgende stukje. Het maakt niet veel uit hoe de volgorde in elkaar zit na jouw persoonlijke gegevens zolang het maar in een logische volgorde zit. Wat je ook in jouw CV moet zetten zijn jouw ervaringen. Ervaringen in verschillende richtingen of jouw ervaringen met verschillende apps via de computer. Dit is super handig om erop te zetten wanneer je graag jouw ervaringen wilt delen waarvan je weet dat ze goed van pas komen bij het bedrijf waar je solliciteert. 

zoek-je-bezieling-bij-loopbaanadvies-outplacement-reintegratie-2e-spoor-

Ook zet je op jouw curriculum vitae al jouw werkervaringen erop. Let hier goed bij op dat jouw meest recente werkervaring bovenaan staat en dat het op volgorde staat. Zo kan het bedrijf gelijk zien wat jouw meest recente werkervaring is en ook nog alle kwaliteiten daarvan beschikt. Bij wat oudere werkervaringen weet je meestal niet meer zo heel veel. Ook zet je de datum bij deze werkervaringen. Zo kan het bedrijf zien hoelang je bij die plek hebt gewerkt en kunnen ze ongeveer zien hoeveel ervaring je al hebt opgelopen. Ook zet je jouw werkzaamheden erbij. Wanneer je jouw werkzaamheden erbij zet kan het bedrijf zien wat jij allemaal hebt uitgevoerd en of het overeenkomt met de baan. Ook kunnen ze deze informatie gebruiken om in te schatten of jij de werkzaamheden kunt uitvoeren bij het bedrijf waar je solliciteert.

Wanneer je helemaal klaar bent met jouw CV kun je hem indienen bij het bedrijf waar je solliciteert, maar check jouw CV nog even goed na. Zo voorkom je dat je hem opstuurt met fouten. Wanneer je hem hebt opgestuurd hoef je alleen nog maar te wachten op een reactie van het bedrijf!