Een Bougainvillea aanschaffen

De Bougainvillea is een ware eye catcher in je tuin of op je patio. Met haar kleurrijke felle bloemen en heerlijke geur maakt ze onmiddellijk indruk. De plant bloeit bijna het gehele jaar en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Het is niet moeilijk om de Bougainvillea te verzorgen mits je de plant de juiste specifiek geschikte aarde en extra voeding (vooral in het begin) geeft. De plant houdt daarnaast van veel zonlicht.

Hoe plant je een Bougainvillea?

Het is belangrijk dat je de plant zet op een plaats waar het tenminste 6 uur zonlicht krijgt. Deze ranken houden van zon en warmte. Hoe meer, hoe gelukkiger je Bougainvillea zal zijn. De plant s daarnaast gevoelig voor plantrot dus houdt er rekening mee dat de plant op een plek met goede afvoer geplant moet worden. De zuurgraad van de grond is het liefst tussen de 5.5 en 6.0. De beste tijd om deze schoonheid te planten is in het voorjaar of zomer. Zo kan de plant zich het best aanpassen in warmte.

Om de rank te planten is het belangrijk dat je een gat graaft dat ongeveer 2 keer zo breed is als de wortels breed en lang zijn. Zorg dat de grond in het gat losjes is en voeg hier organisch materiaal zoals compost, aan toe. Ontpot de plant en schud de wortels voorzichtig los. Plant de Bougainvillea in het gat en vul het met aarde en compost. Geef de plant hierna veel water. De plant kan goed tegen droogte zodra hij gevestigd is, maar in het begin heeft hij nog veel water nodig.

De verzorging en voeding

De aarde van de nieuw geplante Bougainvillea moet de eerste maanden goed vochtig gehouden worden. Geef je volwassen Bougainvillea pas water als de aarde weer droog aanvoelt. Als je de plant in een pot hebt gezet, zorg er dan voor dat er voldoende afvoergaten in de pot zitten zodat de aarde niet te nat blijft.

Je bougainvillea houdt van een voeding die veel fosfaten bevat. Geef je plant elke paar maanden deze extra voeding.