De 5 vereisten aan Bedrijf Apps Management

Ongeveer 70 % van de werknemers hanteert mobile devices op het werk. Datgene laat zien hoe belangrijk het is om mobile workforce bijzonder goed te beheren.

Wat is voor dit de beste oplossing?  Telefoons en het laten managen van applicaties maken de medewerkers productiever en leveren geld op. Bovendien zorgt een goede oplossing voor Enterprise Mobility Management (EMM) voor optimalisatie van bedrijfsprocessen die mobility raken, waardoor de productiviteit nog verder zal toenemen. Maar tegelijkertijd leidt een ongecontroleerde instroom van apparaten en applicaties tot grote beveiligingsrisico’s.Stopping-Zero-Day-Exploits--For-Dummies_620x120

Waar moet je bij de keuze voor een EMM-pakket op letten? Hieronder staan 5 eisen om rekening mee te houden:

1. Hoe compleet is de Enterprise Mobility Management oplossing?

Een EMM pakket biedt niet alleen mogelijkheden voor mobile device management (MDM) om devices te beschermen en te beheren, evenwel laat instellingen ook (bedrijfs)apps uitrollen, beheren en beveiligen via mobiel applicatiemanagement (MAM).

2. Hoe volwassen is het EMM pakket?mobile-sec 

Hoewel de algehele EMM markt nog als klein en onderontwikkeld beschouwt – dit betekent dat er nog best veel ruimte is voor voortgang – onderscheidt het wel allerlei volwassenheidsniveaus. EMM is ondertussen mainstream en onderdeel van breder IT-servicemanagement. Dit betekent dat een volwassen EMM-oplossing binnen een overkoepelende beheerconsole te beheren is.

3. Hoe gemakkelijk is het EMM product uit te rollen?

Organisaties die voor een Mobile Applications pakket kiezen. Ze willen vanzelfsprekend zo min mogelijk tijd kwijt zijn tijdens de uitrol fase. Er zijn grote variaties mogelijk tussen de diverse aanbieders. Dat vraagt om een brede inzet van verschillende beleidsregels en tools en hiermee om een goede regeling.

4. Schaalbaarheid van het pakket?

Nu al zegt Ovum dat maar liefst zeventig proccent van de zakelijke arbeiders eigen mobiele devices gebruikt voor het werk, alleen de prospect is dat dit nog verder groeien. Ook het stel  apparaten per werknemer groeit. In 2020 heeft de doorsnee mens bovendien  vier of meer met het net verbonden devices bij zich, zo schreef Strategy Analytics recent.

5. Reputatie bedrijfnetwork-virtual 

Hoewel een aantal Mobile Applications bedrijven inmiddels een positieve naam heeft neergezet, zijn er heel veel wat spelers die pas net komen kijken en nog geen of zeer niet veel activiteiten kunnen laten zien. Kijk daarom goed naar de goede naam van het bedrijf en naar de markten waarin men klanten bedienen, alvorens ze aan de slag gaan met Mobile Analytics Device Management.